עוגיות שוקולד לבן ואגוזי לוז טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 16/12/2021

אמור להיות פה חורף. אז נערכתי ואפיתי עוגיות שכיף לנשנש לצד קפה חם כשבחוץ סוער וגשום. אבל לא נורא, גם במזג אוויר כזה כיף לאכול אותן. ואתם יודעים מה? גם כיף לאפות אותן. כמה מצרכים, גלגול עוגיות ולתנור. העוגיות האלה רכות ועדינות ומתקתקות במידה. פשוט תענוג. עוגיות שוקולד לבן ואגוזי לוז טבעוניות חומרים: 1/3 כוס…

עוגיות שושני מרנג טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 20/11/2021

פתאום התחשק לי להכין עוגיות שכבר הרבה זמן לא הכנתי, אולי אפילו כמה שנים, אולי אפילו טרם הטבעונות שלי. ואז חשבתי על העוגיות האלה – עוגיות שושני מרנג טבעוניות. שאף על פי שלא אכלתי אותן בילדותי, הן מעלות בי נוסטלגיה, מעין ניחוח של פעם. נכון, הן לא הכי יפות בעולם, אבל הן טעימות וממכרות. שילוב…

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות מארבעה מרכיבים

מאת מיכל זילברמן | 17/10/2021

אז פתאום מתחשק לכם לאכול עוגיות. אבל אין לכם כוח להשקיע. אתם רוצים עוגיות כאן ועכשיו. בלי המון חומרים, בלי להמתין יותר מדי. אתם יודעים מה? יש לי בדיוק מה שאתם מחפשים! עוגיות שיבולת שועל מארבעה מרכיבים – כל כך קלות להכנה, טעימות, מספקות ומשמחות. ואם תשתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן, הן אפילו יתאימו למי…

ריבועי שוקולד-קוקוס קפואים טבעוניים

מאת מיכל זילברמן | 10/08/2021

וואו, עבר המון זמן מהמתכון האחרון. בהחלט הגיע הזמן למתכון חדש. והמתכון להפעם הוא ריבועי השוקולד-קוקוס הקפואים האלה, שהם מפנקים במיוחד בימים חמים אלו. שומרים אותם במקפיא, ובכל פעם שהחשק והחום עולים, פותחים את המקפיא ומתענגים על ריבועון חמוד כזה. ואתם יודעים מה השוס האמיתי? הקלות שבהכנה. וגם העובדה שיש במתכון רק 6 מרכיבים. זהו,…

לינזר טורט טבעוני

מאת מיכל זילברמן | 13/05/2021

אני יודעת, הכי צפוי שאעלה מתכון גבינתי כלשהו, הרי אוטוטו שבועות, אבל אני רוצה דווקא להפתיע עם מתכון שמתאים תמיד, גם בשבועות. מדובר בטארט שנקרא לינזר טורט, שהוא בעצם טארט עם ריבה. תמיד כשאני מכינה אותו אני נזכרת בכל אותם סרטונים מצוירים שבהם עוגה חמה מתקררת על אדן החלון ושועל שובב (או חיה אחרת) זוממת…

עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 20/04/2021

אוהבים חמאת בוטנים? ברור! (אם עניתם שלא, צריך לטפל בעניין כי זה ממש, אבל ממש, חבל) אז הנה מתכון חמוד ופשוט לעוגיות כאלה שכיף לנשנש לעת ערב עם כוס תה, או לחלופין בשעת בוקר עם קפה, או בעצם בכל שעה עם כל משקה שהוא. אז הצטיידו בחמאת בוטנים – עדיף טבעית ללא חומרים מיותרים ולא…

מאפינס שיבולת שועל, לימון ואוכמניות טבעוניים

מאת מיכל זילברמן | 06/04/2021

מה אתם אוהבים לאכול לארוחת בוקר? ובכן הנה אפשרות מעולה למי שנמאס לו לאכול את אותם הדברים בכל יום – מאפינס שהם ארוחה שלמה. גם טעימים, גם קלים להכנה, גם משביעים וכל זה בלי טיפת קמח! אם רוצים להכין אותם ללא גלוטן, פשוט משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן. מאפינס שיבולת שועל, לימון ואוכמניות טבעוניים 1/4…

עוגיות שיבולת שועל וכל מיני טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 21/03/2021

מחפשים עוגיות טובות לצד הקפה? עוגיות כיפיות ולא כבדות מדי? אלה העוגיות בשבילכם. עוגיות שיבולת שועל ללא קמח (כך שאפשר שיהיו ללא גלוטן אם משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן) שמשובצות בהן כל מיני תוספות שוות: מעט שוקולד צ'יפס (מעט כדי שהשוקולד לא ישתלט וכדי שהעוגיות האלה לא יהיו עוד עוגיות שוקולד צ'יפס), מעט חמוציות, מעט…

חטיפי אנרגיה טבעוניים ללא אפייה

מאת מיכל זילברמן | 28/02/2021

כמנהגי בקודש, גם הפעם אני מציגה לפניכם מתכון פשוט-פשוט אך טעים-טעים. מי לא אוהב חטיפי אנרגיה? לדעתי אין מישהו כזה. ואם יש, אז כנראה הוא לא טעם את חטיפי האנרגיה המופלאים האלה. החטיפים האלה פשוט ממכרים. הם טעימים וקלילים וכל מה שהייתם מבקשים מחטיף אנרגיה. הפלא הגדול הוא שהם עשויים מ-5 רכיבים בלבד ושאין צורך…

עוגיות קפה טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 21/02/2021

אני כל כך אוהבת קפה ושותה ממנו מספר נכבד של כוסות ביום. ואם אפשר להוסיף אותו לעוגיות לצד הקפה – מה טוב. ושוב מדובר במתכון כל כך פשוט להכנה שגוזל רק כמה דקות הכנה, שכמעט בושה לקרוא לזה מתכון. מה שעושים זה פשוט לערבב, לגלגל ולאפות. 5 דקות והעוגיות כבר בתנור. כיף, הא? אז קדימה,…

חלב שקדים

חלב שקדים ועוגיות שקדים

סגור לתגובות על חלב שקדים ועוגיות שקדים

אני רוצה לגלות לכם סוד קטן. מבטיחים לא לגלות לאף אחד? טוב, הנה זה בא: חלב השקדים שמוכרים בסופרים הוא לא ממש חלב שקדים. זהו, אמרתי את זה. זה לא שאין בו שקדים, יש, אבל ממש ממש מעט. והטעם שלו לא מתקרב בכלל לטעם של חלב שקדים שמכינים בבית, נשבעת. אני יודעת, אני יודעת, זה…

קראו עוד
טארט תפוחים טבעוני

טארט תפוחים וריבה טבעוני

סגור לתגובות על טארט תפוחים וריבה טבעוני

אי פעם תהיתם מה ההבדל בין טארט לפאי? ובכן טארט הוא קלתית בצק ממולאת במלית כלשהי, ואילו פאי הוא קלתית בצק ממולאת במלית כלשהי שמעליה יש עוד שכבת בצק. שכבת הבצק יכולה להיות מלאה, כלומר לכסות לגמרי את המלית (כמו בפאי תפוחים קלאסי), או שהיא יכולה לכסות אותו בצורה חלקית, נגיד בצורת פסים שתי וערב…

קראו עוד
כדורי אנרגיה טבעוניים

כדורי אנרגיה טבעוניים בצ'יק צ'ק

סגור לתגובות על כדורי אנרגיה טבעוניים בצ'יק צ'ק

מה אם הייתי אומרת לכם שבתוך כמה דקות יכולים להיות לכם כדורי אנרגיה לא פחות ממושלמים שתוכלו לנשנש כל פעם שמתחשק משהו מתוק ובלי ייסורי המצפון? נשמע טוב מדי, נכון?! המתכון הזה כל כך פשוט שקשה לי לקרוא לו מתכון, אלא יותר רשימת מרכיבים, ובכל זאת החלטתי להעלות אותו כי הוא מייצר כדורים מופלאים. באמת,…

קראו עוד