עוגיות שוקולד לבן ואגוזי לוז טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 16/12/2021

אמור להיות פה חורף. אז נערכתי ואפיתי עוגיות שכיף לנשנש לצד קפה חם כשבחוץ סוער וגשום. אבל לא נורא, גם במזג אוויר כזה כיף לאכול אותן. ואתם יודעים מה? גם כיף לאפות אותן. כמה מצרכים, גלגול עוגיות ולתנור. העוגיות האלה רכות ועדינות ומתקתקות במידה. פשוט תענוג. עוגיות שוקולד לבן ואגוזי לוז טבעוניות חומרים: 1/3 כוס…

עוגיות שושני מרנג טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 20/11/2021

פתאום התחשק לי להכין עוגיות שכבר הרבה זמן לא הכנתי, אולי אפילו כמה שנים, אולי אפילו טרם הטבעונות שלי. ואז חשבתי על העוגיות האלה – עוגיות שושני מרנג טבעוניות. שאף על פי שלא אכלתי אותן בילדותי, הן מעלות בי נוסטלגיה, מעין ניחוח של פעם. נכון, הן לא הכי יפות בעולם, אבל הן טעימות וממכרות. שילוב…

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות מארבעה מרכיבים

מאת מיכל זילברמן | 17/10/2021

אז פתאום מתחשק לכם לאכול עוגיות. אבל אין לכם כוח להשקיע. אתם רוצים עוגיות כאן ועכשיו. בלי המון חומרים, בלי להמתין יותר מדי. אתם יודעים מה? יש לי בדיוק מה שאתם מחפשים! עוגיות שיבולת שועל מארבעה מרכיבים – כל כך קלות להכנה, טעימות, מספקות ומשמחות. ואם תשתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן, הן אפילו יתאימו למי…

ריבועי שוקולד-קוקוס קפואים טבעוניים

מאת מיכל זילברמן | 10/08/2021

וואו, עבר המון זמן מהמתכון האחרון. בהחלט הגיע הזמן למתכון חדש. והמתכון להפעם הוא ריבועי השוקולד-קוקוס הקפואים האלה, שהם מפנקים במיוחד בימים חמים אלו. שומרים אותם במקפיא, ובכל פעם שהחשק והחום עולים, פותחים את המקפיא ומתענגים על ריבועון חמוד כזה. ואתם יודעים מה השוס האמיתי? הקלות שבהכנה. וגם העובדה שיש במתכון רק 6 מרכיבים. זהו,…

לינזר טורט טבעוני

מאת מיכל זילברמן | 13/05/2021

אני יודעת, הכי צפוי שאעלה מתכון גבינתי כלשהו, הרי אוטוטו שבועות, אבל אני רוצה דווקא להפתיע עם מתכון שמתאים תמיד, גם בשבועות. מדובר בטארט שנקרא לינזר טורט, שהוא בעצם טארט עם ריבה. תמיד כשאני מכינה אותו אני נזכרת בכל אותם סרטונים מצוירים שבהם עוגה חמה מתקררת על אדן החלון ושועל שובב (או חיה אחרת) זוממת…

עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 20/04/2021

אוהבים חמאת בוטנים? ברור! (אם עניתם שלא, צריך לטפל בעניין כי זה ממש, אבל ממש, חבל) אז הנה מתכון חמוד ופשוט לעוגיות כאלה שכיף לנשנש לעת ערב עם כוס תה, או לחלופין בשעת בוקר עם קפה, או בעצם בכל שעה עם כל משקה שהוא. אז הצטיידו בחמאת בוטנים – עדיף טבעית ללא חומרים מיותרים ולא…

מאפינס שיבולת שועל, לימון ואוכמניות טבעוניים

מאת מיכל זילברמן | 06/04/2021

מה אתם אוהבים לאכול לארוחת בוקר? ובכן הנה אפשרות מעולה למי שנמאס לו לאכול את אותם הדברים בכל יום – מאפינס שהם ארוחה שלמה. גם טעימים, גם קלים להכנה, גם משביעים וכל זה בלי טיפת קמח! אם רוצים להכין אותם ללא גלוטן, פשוט משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן. מאפינס שיבולת שועל, לימון ואוכמניות טבעוניים 1/4…

עוגיות שיבולת שועל וכל מיני טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 21/03/2021

מחפשים עוגיות טובות לצד הקפה? עוגיות כיפיות ולא כבדות מדי? אלה העוגיות בשבילכם. עוגיות שיבולת שועל ללא קמח (כך שאפשר שיהיו ללא גלוטן אם משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן) שמשובצות בהן כל מיני תוספות שוות: מעט שוקולד צ'יפס (מעט כדי שהשוקולד לא ישתלט וכדי שהעוגיות האלה לא יהיו עוד עוגיות שוקולד צ'יפס), מעט חמוציות, מעט…

חטיפי אנרגיה טבעוניים ללא אפייה

מאת מיכל זילברמן | 28/02/2021

כמנהגי בקודש, גם הפעם אני מציגה לפניכם מתכון פשוט-פשוט אך טעים-טעים. מי לא אוהב חטיפי אנרגיה? לדעתי אין מישהו כזה. ואם יש, אז כנראה הוא לא טעם את חטיפי האנרגיה המופלאים האלה. החטיפים האלה פשוט ממכרים. הם טעימים וקלילים וכל מה שהייתם מבקשים מחטיף אנרגיה. הפלא הגדול הוא שהם עשויים מ-5 רכיבים בלבד ושאין צורך…

עוגיות קפה טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 21/02/2021

אני כל כך אוהבת קפה ושותה ממנו מספר נכבד של כוסות ביום. ואם אפשר להוסיף אותו לעוגיות לצד הקפה – מה טוב. ושוב מדובר במתכון כל כך פשוט להכנה שגוזל רק כמה דקות הכנה, שכמעט בושה לקרוא לזה מתכון. מה שעושים זה פשוט לערבב, לגלגל ולאפות. 5 דקות והעוגיות כבר בתנור. כיף, הא? אז קדימה,…

קוביות לימון טבעוניות

אין כמו שילוב של חמוץ ומתוק בקינוח אחד. והפעם קוביות לימון מטריפות. אז כל פעם שמגיעה לידיי כמות יפה של לימונים (למשל כשאני הולכת לסופר לקנות אותם במיוחד :)), אני מכינה את הקוביות האלה ואז מתענגת על המתיקות המעולה הזאת. המתכון הזה לא קשה להכנה. יש בו שני שלבים, שכל אחד מהם פשוט למדי. אז…

קראו עוד

פודינג לחם טבעוני

איכשהו התאספו לי הרבה שאריות לחם. טוסיקים של כיכרות (כן, אני קוראת לקצה של הלחם טוסיק ולא נשיקה. הידעתם? יש אפילו כאלה שקוראים לו לשיקה, אבל זה כבר סיפור אחר), פרוסות שכבר לא במיטבן ואפילו כמה פרוסות עוגה בחושה שידעו ימים טובים יותר. אז במקום לזרוק הכול החלטתי לחזור אל אחד המתכונים הפשוטים והוורסטיליים ביותר…

קראו עוד

הגרנולה הטעימה בעולם

כבר זמן מה שאני מחפשת את הגרנולה המושלמת. ניסיתי אינספור מתכונים עד שהגעתי סוף סוף למתכון המושלם הזה. הוא ממש פשוט להכנה (הדבר הקשה ביותר שיש לעשות בו הוא לקצוץ פקאנים…) ומייצר גרנולה שאי אפשר לעמוד בפניה. הגרנולה הזאת כל כך מוצלחת שאני מכינה אותה בערך פעם בשבוע. ומרוב שאני מכינה אותה לעיתים תדירות כל…

קראו עוד

עוגת לימון טבעונית

להורים שלי יש עץ לימונים גדול ופורה. ובתקופה שהפירות מבשילים אני תמיד חוזרת מביקור אצלם מצוידת בשקית גדושה בלימונים. מזל שאני אוהבת עוגות לימון ואף פעם לא מתנגדת שתהיה אחת כזאת בבית. ממליצה גם לכם להצטייד בלימונים ולהכין את העוגה הנפלאה הזאת בכלל ובמיוחד עכשיו כשהחום קיצוני ועוגה חמצמצה היא כל מה שצריך. עוגת לימון…

קראו עוד

מאפינס דובדבנים ושוקולד צ'יפס

עונת הדובדבנים עדיין כאן, וזה זמן מצוין לשלב אותם במאפים. הפעם החלטתי להכין מאפינס חמודים לתחילת השבוע, ובהם דובדבנים ושוקולד צ'יפס (שילוב של דובדבנים ושוקולד הוא שילוב מעולה!). אז כן, צריך לגלען את הדובדבנים אחד-אחד, אבל המאפינס האלה לגמרי שווים את המאמץ. אם אתם קצת מתעצלים או אם לא מצאתם דובדבנים, תמיד אפשר לקנות דובדבנים…

קראו עוד

קרקרים מתקתקים של גרעינים וזרעים

  המתכון הזה הוא המתכון המושלם למי שנמנע מסוכר מעובד, גלוטן, ביצים ומוצרי חלב (כמובן), ובכלל הוא מאוד פשוט להכנה ומייצר תבנית מלאה בקרקרים טעימים להפליא וממכרים להפליא (תיזהרו!). נראה לי שלשוחרי הבריאות יהיו דבר או שניים חיוביים לומר עליהם כי כל הגרעינים והזרעים מלאים בדברים טובים ובריאים, וכאן הם ממש מככבים. אז הנה עוד…

קראו עוד

עוגת גזר טבעונית

גזר בעוגה? אני אומרת כן! ובעצם למה לא? גזר זה טעים ומתוק סתם ככה, ובעוגה הוא פשוט מככב. מהמתכון הזה מתקבלת עוגה עסיסית ורכה, קלילה ונימוחה. אז בלי מילים מיותרות – קדימה לעבודה 🙂   עוגת גזר טבעונית מרכיבים: 1/2 כוס מים 2/3 כוס שמן קנולה כף חומץ כוס סוכר כפית קינמון 1/2 כפית הל…

קראו עוד

עוגיות סנדוויץ'

  לעוגיות סנדוויץ' במילוי ריבת תות יש ניחוח של ילדות. הן העוגיות שאני חושבת עליהן כשבא לי משהו פשוט של פעם. וזה שהן של פעם בכלל לא אומר שהן לא מתאימות גם לימינו, כי אם משתמשים בחומרים טובים, הן יוצאות מושלמות ומפנקות. אמנם הן לא העוגיות הכי מהירות להכנה, אבל הן גם לא גוזלות יותר…

קראו עוד

קרם ברולה טבעוני

  קרם ברולה – אני לא מכירה הרבה אנשים שיסרבו לו. יש משהו בשילוב בין קרמיות העדינה שבו לקרמל המתפצפץ מלמעלה שפשוט הופך את הקינוח הזה לכזה שאי אפשר לוותר עליו, גם בסוף ארוחה דשנה. שלא כמו קרם ברולה רגיל, קרם הברולה הטבעוני לא עובר אפייה, אלא רק בישול וקירור. וכן כמו קרם ברולה רגיל,…

קראו עוד
עוגת בננה טבעונית

עוגת בננה ואגוזי מלך טבעונית

סגור לתגובות על עוגת בננה ואגוזי מלך טבעונית

בואו נדבר רגע על עוגות בחושות, טוב? לא מוצא חן בעיניי שמפחיתים בערכן, חושבים שכל עוגה בחושה היא נחותה, מכנים אותן "עוגות הבית" בזלזול. ובכלל לא מבינים שעוגה בחושה טובה יכולה להיות טובה יותר מכל עוגת מוס מפונפנת. כי לפעמים צריך חתיכה טובה של עוגה ליד הקפה, לא מתוקה מדי, לא דחוסה מדי, אבל כזאת…

קראו עוד