מה אתם אוהבים לאכול לארוחת בוקר?

ובכן הנה אפשרות מעולה למי שנמאס לו לאכול את אותם הדברים בכל יום – מאפינס שהם ארוחה שלמה.

גם טעימים, גם קלים להכנה, גם משביעים וכל זה בלי טיפת קמח!

אם רוצים להכין אותם ללא גלוטן, פשוט משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן.

מאפינס שיבולת שועל, לימון ואוכמניות טבעוניים

1/4 2 כוסות שיבולת שועל טחונה דק

1/2 כוס קמח שקדים

כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס + 2 כפות מים

1/2 כוס חלב סויה

2 כפות מיץ לימון

גרידת לימון מלימון אחד

3 כפות שמן קוקוס מומס

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מייפל טבעי

כפית תמצית וניל

כוס אוכמניות מיובשות

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את היבשים: קמח שיבולת שועל, קמח שקדים, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

בקערה נוספת שמים מים וחלב ומחממים מעט במיקרוגל.

מוסיפים את שמן הקוקוס, מיץ הלימון והגרידה, הסוכר, המייפל והווניל.

טורפים היטב.

מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים רק עד שהכול אחיד.

מוסיפים את האוכמניות ומערבבים רק עד לפיזור.

יוצקים לתבנית מאפינס עם או בלי מנג'טים.

אופים כ-20 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

מניחים להצטננות ורק אז מוציאים מהתבנית.