מחפשים עוגיות טובות לצד הקפה? עוגיות כיפיות ולא כבדות מדי?

אלה העוגיות בשבילכם.

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח (כך שאפשר שיהיו ללא גלוטן אם משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן) שמשובצות בהן כל מיני תוספות שוות: מעט שוקולד צ'יפס (מעט כדי שהשוקולד לא ישתלט וכדי שהעוגיות האלה לא יהיו עוד עוגיות שוקולד צ'יפס), מעט חמוציות, מעט גרעיני דלעת ומעט אגוזי מלך קצוצים.

בקיצור – כל מיני.

העוגיות זכו לתשבחות והתחסלו כהרף עין.

עוגיות שיבולת שועל וכל מיני טבעוניות

רכיבים:

כוס שיבולת שועל דקה

3 כפות קמח שיבולת שועל

2 כפות גרעיני פשתן טחונים

כפית קינמון

קורט מלח

2 כפות שמן קוקוס מומס

1/2 כוס חמאת שקדים

3 כפות סירופ מייפל אמיתי

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

תוספות:

3 כפות שוקולד צ'יפס

2 כפות חמוציות קצוצות

1 כף גרעיני דלעת

2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח שיבולת שועל, גרעיני פשתן טחונים, קינמון ומלח.

מערבבים בקערה קטנה שמן קוקוס, חמאת שקדים, סוכר, מייפל ווניל.

מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את התוספות ומערבבים לפיזור.

יוצרים כדורים קטנים ומועכים אותם מעט.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים 15-10 דקות עד להשחמה קלה.

מצננים לגמרי לפני שנוגעים כי העוגיות עלולות להתפרק.