עוגיות שוקולד לבן ואגוזי לוז טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 16/12/2021

אמור להיות פה חורף. אז נערכתי ואפיתי עוגיות שכיף לנשנש לצד קפה חם כשבחוץ סוער וגשום. אבל לא נורא, גם במזג אוויר כזה כיף לאכול אותן. ואתם יודעים מה? גם כיף לאפות אותן. כמה מצרכים, גלגול עוגיות ולתנור. העוגיות האלה רכות ועדינות ומתקתקות במידה. פשוט תענוג. עוגיות שוקולד לבן ואגוזי לוז טבעוניות חומרים: 1/3 כוס…

עוגיות שושני מרנג טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 20/11/2021

פתאום התחשק לי להכין עוגיות שכבר הרבה זמן לא הכנתי, אולי אפילו כמה שנים, אולי אפילו טרם הטבעונות שלי. ואז חשבתי על העוגיות האלה – עוגיות שושני מרנג טבעוניות. שאף על פי שלא אכלתי אותן בילדותי, הן מעלות בי נוסטלגיה, מעין ניחוח של פעם. נכון, הן לא הכי יפות בעולם, אבל הן טעימות וממכרות. שילוב…

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות מארבעה מרכיבים

מאת מיכל זילברמן | 17/10/2021

אז פתאום מתחשק לכם לאכול עוגיות. אבל אין לכם כוח להשקיע. אתם רוצים עוגיות כאן ועכשיו. בלי המון חומרים, בלי להמתין יותר מדי. אתם יודעים מה? יש לי בדיוק מה שאתם מחפשים! עוגיות שיבולת שועל מארבעה מרכיבים – כל כך קלות להכנה, טעימות, מספקות ומשמחות. ואם תשתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן, הן אפילו יתאימו למי…

ריבועי שוקולד-קוקוס קפואים טבעוניים

מאת מיכל זילברמן | 10/08/2021

וואו, עבר המון זמן מהמתכון האחרון. בהחלט הגיע הזמן למתכון חדש. והמתכון להפעם הוא ריבועי השוקולד-קוקוס הקפואים האלה, שהם מפנקים במיוחד בימים חמים אלו. שומרים אותם במקפיא, ובכל פעם שהחשק והחום עולים, פותחים את המקפיא ומתענגים על ריבועון חמוד כזה. ואתם יודעים מה השוס האמיתי? הקלות שבהכנה. וגם העובדה שיש במתכון רק 6 מרכיבים. זהו,…

לינזר טורט טבעוני

מאת מיכל זילברמן | 13/05/2021

אני יודעת, הכי צפוי שאעלה מתכון גבינתי כלשהו, הרי אוטוטו שבועות, אבל אני רוצה דווקא להפתיע עם מתכון שמתאים תמיד, גם בשבועות. מדובר בטארט שנקרא לינזר טורט, שהוא בעצם טארט עם ריבה. תמיד כשאני מכינה אותו אני נזכרת בכל אותם סרטונים מצוירים שבהם עוגה חמה מתקררת על אדן החלון ושועל שובב (או חיה אחרת) זוממת…

עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 20/04/2021

אוהבים חמאת בוטנים? ברור! (אם עניתם שלא, צריך לטפל בעניין כי זה ממש, אבל ממש, חבל) אז הנה מתכון חמוד ופשוט לעוגיות כאלה שכיף לנשנש לעת ערב עם כוס תה, או לחלופין בשעת בוקר עם קפה, או בעצם בכל שעה עם כל משקה שהוא. אז הצטיידו בחמאת בוטנים – עדיף טבעית ללא חומרים מיותרים ולא…

מאפינס שיבולת שועל, לימון ואוכמניות טבעוניים

מאת מיכל זילברמן | 06/04/2021

מה אתם אוהבים לאכול לארוחת בוקר? ובכן הנה אפשרות מעולה למי שנמאס לו לאכול את אותם הדברים בכל יום – מאפינס שהם ארוחה שלמה. גם טעימים, גם קלים להכנה, גם משביעים וכל זה בלי טיפת קמח! אם רוצים להכין אותם ללא גלוטן, פשוט משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן. מאפינס שיבולת שועל, לימון ואוכמניות טבעוניים 1/4…

עוגיות שיבולת שועל וכל מיני טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 21/03/2021

מחפשים עוגיות טובות לצד הקפה? עוגיות כיפיות ולא כבדות מדי? אלה העוגיות בשבילכם. עוגיות שיבולת שועל ללא קמח (כך שאפשר שיהיו ללא גלוטן אם משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן) שמשובצות בהן כל מיני תוספות שוות: מעט שוקולד צ'יפס (מעט כדי שהשוקולד לא ישתלט וכדי שהעוגיות האלה לא יהיו עוד עוגיות שוקולד צ'יפס), מעט חמוציות, מעט…

חטיפי אנרגיה טבעוניים ללא אפייה

מאת מיכל זילברמן | 28/02/2021

כמנהגי בקודש, גם הפעם אני מציגה לפניכם מתכון פשוט-פשוט אך טעים-טעים. מי לא אוהב חטיפי אנרגיה? לדעתי אין מישהו כזה. ואם יש, אז כנראה הוא לא טעם את חטיפי האנרגיה המופלאים האלה. החטיפים האלה פשוט ממכרים. הם טעימים וקלילים וכל מה שהייתם מבקשים מחטיף אנרגיה. הפלא הגדול הוא שהם עשויים מ-5 רכיבים בלבד ושאין צורך…

עוגיות קפה טבעוניות

מאת מיכל זילברמן | 21/02/2021

אני כל כך אוהבת קפה ושותה ממנו מספר נכבד של כוסות ביום. ואם אפשר להוסיף אותו לעוגיות לצד הקפה – מה טוב. ושוב מדובר במתכון כל כך פשוט להכנה שגוזל רק כמה דקות הכנה, שכמעט בושה לקרוא לזה מתכון. מה שעושים זה פשוט לערבב, לגלגל ולאפות. 5 דקות והעוגיות כבר בתנור. כיף, הא? אז קדימה,…

עוגיות קוקוס טבעוניות מ-4 מרכיבים

קוקוס – כמה אני אוהבת קוקוס! קשה לי להבין אנשים שלא אוהבים קוקוס, אז אני חושדת בהם שהם פשוט לא ניסו קוקוס במיטבו. אולי הם ניסו עוגיית קוקוס עבשה וחסרת חיות או אולי בכלל שתו מי קוקוס דלוחים? בכל מקרה, אני קופצת על כל הזדמנות לטעום קוקוס, לבשל או לאפות איתו. ומה יותר כיף מעוגיות…

קראו עוד

עוגת צ'אי טבעונית

אוהבים צ'אי? לשתות בוודאי, אבל לאכול? אז הנה מתכון לעוגת צ'אי משופעת תבלינים. בתחילה מכינים צ'אי על בסיס חלב סויה, ועם החלב המתובל הזה מכינים בלילת עוגה. כדי שהעוגה תהיה ארומתית מאוד מוסיפים גם שלל תבלינים: קינמון, ג'ינג'ר, הל, ציפורן ואפילו מעט פלפל שחור, וכך היא יוצאת מתובלת מיוחד. אל תוותרו על הזיגוג, הוא מקפיץ…

קראו עוד

עוגיות דאבל שוקולד ופירות יער

עוגיות שוקולד פריכות-נימוחות עם שוקולד צ'יפס ופירות יער. שילוב מושלם של מתיקות וחמצמצות. בעצם כל מה שצריך בחיים האלה 🙂 שימו לב שאין צורך להפשיר את הפירות הקפואים, אלא רק להפריד אותם זה מזה אם הם נמצאים בגוש. עוגיות דאבל שוקולד ופירות יער טבעוניות חומרים: 3/4 2 כוסות קמח כוס סוכר חום בהיר 3/4 כוס…

קראו עוד

עוגת פרג טבעונית

לאחרונה אני בתקופה של פרג. בא לי להכין איתו כל מיני סוגי מאפים. טארט פרג וחלבה כבר הכנתי, ועכשיו תורה של עוגת פרג בחושה וטובה, קלאסית, מתאימה לקפה ולא עושה מעצמה סיפור גדול. היא טעימה ממש וחוסלה אצלנו בצ'יק. עוגת פרג טבעונית רכיבים: 2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר חום 3/4 כוס סוכר 2 כפיות…

קראו עוד

ברוּקיז טבעוניים

ברוקיז. מה, לא שמעתם עליהם? אז אספר לכם בדיוק מה משמעות השם ובעצם גם ממה הם מורכבים. ברוקיז זה שילוב של המילה בראוניז והמילה קוקיז (במקרה זה עוגיות שוקולד צ'יפס), בראוניז + קוקיז = ברוקיז. וכמו שמרמז שמם, הם מורכבים משכבת בראוניז עשירה ומעליה עוגיית שוקולד צ'יפס. תודו שזה נשמע טוב! כי למה להסתפק במתוק…

קראו עוד

עוגיות פאי תפוחים

לאחרונה אני בתקופה של עוגיות. מתחשק לי להכין ולאכול עוגיות, ואני כל הזמן מחפשת מתכונים מעניינים. והנה נתקלתי במתכון המעניין הזה. מתכון לעוגיות פאי תפוחים. לא, הכוונה לא לטארטלטים קטנים של תפוחים, אלא לעוגיות שטעמן של פאי תפוחים. יש בהן קוביות קטנטנות של תפוחים ותבלינים שנותנים להם ארומה משגעת, המרקם שלהן כיפי מאוד, קריספי כזה,…

קראו עוד

עוגיות לימון פריכות

עוגיות לימון פריכות חומרים: 1/2 2 כוסות קמח 1/2 1 כוסות סוכר 2 כפיות סודה לשתייה 1/4 כפית מלח 2 כפיות גרידת לימון 3/4 כוס שמן קנולה 1/2 כוס מיץ לימון 2 כפיות תמצית וניל אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח, הסודה לשתייה וגרידת הלימון. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים…

קראו עוד

עוגיות שיבולת שועל וקרמל טבעוניות ללא אפייה

מכירים את זה שהתנור גדוש מאפים, אבל עדיין יש רצון להכין עוד משהו? לא? זאת רק אני? טוב, אז לפני כמה ימים זה בדיוק מה שקרה לי. אחרי יום מלא אפייה, כשהתנור עוד עובד במלוא המרץ, נותרתי חסרת מעש. לא סתם חסרת מעש – חסרת מעש ובעלת רצון עז להכין עוד משהו. מה עושים? התנור…

קראו עוד

טארט פרג וחלבה טבעוני

בכל מתכון שיש בו פרג כתוב שהעולם נחלק לאוהבי פרג ולשונאי פרג (קצת כמו כוסברה, חצילים וטופו), וזה נכון מאוד. מי שאוהב פרג – ממש ממש אוהב פרג. ומי שלא אוהב – שונא אותו מאוד (יש אפילו שאומרים שהוא שוקולד מזויף). בכל אופן, אני מאוהבי הפרג. כי כשהוא טרי, הוא פשוט נפלא ועשיר והמאפים איתו…

קראו עוד

עוגיות ביסקוטי טבעוניות

הסתיו אמור כבר להגיע, אבל הימים עדיין חמים. סימן קטנטן לבואו הוא בכך שהערבים התחילו להיות קרירים מעט. אחרי יום ארוך כשהשמש יוקדת נחמד פתאום להרגיש משב רוח קריר ומרענן. ולא פחות מכך, נחמד שאפשר לעבור למצב צבירה סגרירי – תה ועוגיות! אז הנה מתכון לעוגיות שלאכול אותן בלי לטבול אותן בתה זאת התנהגות שגובלת…

קראו עוד