קוקוס – כמה אני אוהבת קוקוס! קשה לי להבין אנשים שלא אוהבים קוקוס, אז אני חושדת בהם שהם פשוט לא ניסו קוקוס במיטבו. אולי הם ניסו עוגיית קוקוס עבשה וחסרת חיות או אולי בכלל שתו מי קוקוס דלוחים? בכל מקרה, אני קופצת על כל הזדמנות לטעום קוקוס, לבשל או לאפות איתו. ומה יותר כיף מעוגיות…
קראו עודאוהבים צ'אי? לשתות בוודאי, אבל לאכול? אז הנה מתכון לעוגת צ'אי משופעת תבלינים. בתחילה מכינים צ'אי על בסיס חלב סויה, ועם החלב המתובל הזה מכינים בלילת עוגה. כדי שהעוגה תהיה ארומתית מאוד מוסיפים גם שלל תבלינים: קינמון, ג'ינג'ר, הל, ציפורן ואפילו מעט פלפל שחור, וכך היא יוצאת מתובלת מיוחד. אל תוותרו על הזיגוג, הוא מקפיץ…
קראו עודעוגיות שוקולד פריכות-נימוחות עם שוקולד צ'יפס ופירות יער. שילוב מושלם של מתיקות וחמצמצות. בעצם כל מה שצריך בחיים האלה 🙂 שימו לב שאין צורך להפשיר את הפירות הקפואים, אלא רק להפריד אותם זה מזה אם הם נמצאים בגוש. עוגיות דאבל שוקולד ופירות יער טבעוניות חומרים: 3/4 2 כוסות קמח כוס סוכר חום בהיר 3/4 כוס…
קראו עודלאחרונה אני בתקופה של פרג. בא לי להכין איתו כל מיני סוגי מאפים. טארט פרג וחלבה כבר הכנתי, ועכשיו תורה של עוגת פרג בחושה וטובה, קלאסית, מתאימה לקפה ולא עושה מעצמה סיפור גדול. היא טעימה ממש וחוסלה אצלנו בצ'יק. עוגת פרג טבעונית רכיבים: 2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר חום 3/4 כוס סוכר 2 כפיות…
קראו עודברוקיז. מה, לא שמעתם עליהם? אז אספר לכם בדיוק מה משמעות השם ובעצם גם ממה הם מורכבים. ברוקיז זה שילוב של המילה בראוניז והמילה קוקיז (במקרה זה עוגיות שוקולד צ'יפס), בראוניז + קוקיז = ברוקיז. וכמו שמרמז שמם, הם מורכבים משכבת בראוניז עשירה ומעליה עוגיית שוקולד צ'יפס. תודו שזה נשמע טוב! כי למה להסתפק במתוק…
קראו עודלאחרונה אני בתקופה של עוגיות. מתחשק לי להכין ולאכול עוגיות, ואני כל הזמן מחפשת מתכונים מעניינים. והנה נתקלתי במתכון המעניין הזה. מתכון לעוגיות פאי תפוחים. לא, הכוונה לא לטארטלטים קטנים של תפוחים, אלא לעוגיות שטעמן של פאי תפוחים. יש בהן קוביות קטנטנות של תפוחים ותבלינים שנותנים להם ארומה משגעת, המרקם שלהן כיפי מאוד, קריספי כזה,…
קראו עודעוגיות לימון פריכות חומרים: 1/2 2 כוסות קמח 1/2 1 כוסות סוכר 2 כפיות סודה לשתייה 1/4 כפית מלח 2 כפיות גרידת לימון 3/4 כוס שמן קנולה 1/2 כוס מיץ לימון 2 כפיות תמצית וניל אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח, הסודה לשתייה וגרידת הלימון. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים…
קראו עודמכירים את זה שהתנור גדוש מאפים, אבל עדיין יש רצון להכין עוד משהו? לא? זאת רק אני? טוב, אז לפני כמה ימים זה בדיוק מה שקרה לי. אחרי יום מלא אפייה, כשהתנור עוד עובד במלוא המרץ, נותרתי חסרת מעש. לא סתם חסרת מעש – חסרת מעש ובעלת רצון עז להכין עוד משהו. מה עושים? התנור…
קראו עודבכל מתכון שיש בו פרג כתוב שהעולם נחלק לאוהבי פרג ולשונאי פרג (קצת כמו כוסברה, חצילים וטופו), וזה נכון מאוד. מי שאוהב פרג – ממש ממש אוהב פרג. ומי שלא אוהב – שונא אותו מאוד (יש אפילו שאומרים שהוא שוקולד מזויף). בכל אופן, אני מאוהבי הפרג. כי כשהוא טרי, הוא פשוט נפלא ועשיר והמאפים איתו…
קראו עודהסתיו אמור כבר להגיע, אבל הימים עדיין חמים. סימן קטנטן לבואו הוא בכך שהערבים התחילו להיות קרירים מעט. אחרי יום ארוך כשהשמש יוקדת נחמד פתאום להרגיש משב רוח קריר ומרענן. ולא פחות מכך, נחמד שאפשר לעבור למצב צבירה סגרירי – תה ועוגיות! אז הנה מתכון לעוגיות שלאכול אותן בלי לטבול אותן בתה זאת התנהגות שגובלת…
קראו עוד