אני יודעת, הכי צפוי שאעלה מתכון גבינתי כלשהו, הרי אוטוטו שבועות, אבל אני רוצה דווקא להפתיע עם מתכון שמתאים תמיד, גם בשבועות.

מדובר בטארט שנקרא לינזר טורט, שהוא בעצם טארט עם ריבה.

תמיד כשאני מכינה אותו אני נזכרת בכל אותם סרטונים מצוירים שבהם עוגה חמה מתקררת על אדן החלון ושועל שובב (או חיה אחרת) זוממת לגנוב אותה.

בדרך כלל מדובר בלינזר טורט – אני מזהה לפי הדוגמה של השתי וערב שמלמעלה.

ואתם שואלים, איזו דוגמה? בתמונה אנחנו רואים פירורי בצק.

אז נכון, הגרסה שהכנתי היא לא קלאסית. במקום ליצור את הדוגמה פוררתי את הבצק כדי ליצור מראה קצת אחר.

הבצק הוא בצק פריך, אותו בצק שהכנתי ממנו עוגיות סנדוויץ'. והריבה היא כל ריבה שאתם אוהבים.

לינזר טורט טבעוני

חומרים:
20 גרם שמן קוקוס מומס
70 גרם שמן קנולה
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם רסק תפוחים לא ממותק
280 גרם קמח
קורט מלח
צנצנת ריבה שאוהבים

אופן הכנה:
בקערה מערבבים את שני סוגי השמנים, אבקת הסוכר (כדאי לנפות אותה) ורסק התפוחים לבלילה אחידה.
מוסיפים קמח ומלח וממשיכים לערבב. בשלב מסוים תצטרכו לעבור לעיבוד ידני.
כשהבצק אחיד (זהירות מעיבוד יתר!) משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים ב-2/3 מהבצק תבנית טארט בבצק ומחוררים בעזרת מזלג למניעת התנפחות הבצק.

שמים במקפיא ל-20 דקות.

ממלאים בריבה ומפוררים את יתרת הבצק מלמעלה.

אופים כחצי שעה עד להזהבת הבצק.