פתאום התחשק לי להכין עוגיות שכבר הרבה זמן לא הכנתי, אולי אפילו כמה שנים, אולי אפילו טרם הטבעונות שלי.

ואז חשבתי על העוגיות האלה – עוגיות שושני מרנג טבעוניות. שאף על פי שלא אכלתי אותן בילדותי, הן מעלות בי נוסטלגיה, מעין ניחוח של פעם.

נכון, הן לא הכי יפות בעולם, אבל הן טעימות וממכרות.

שילוב של בצק פריך ומלית מרנג נימוחה מבפנים ומעט מתפצפצת מבחוץ הופך אותן למושלמות לצד הקפה.

ומרנג טבעוני?

ובכן אין בעיה בכלל! מכינים אותו ממי חומוס (כן, כן, המים שבפחית השימורים של גרגירי החומוס). ואל דאגה, הוא יוצא טעים ומפנק מאוד.

עוגיות שושני מרנג טבעוניות

לבצק:

2 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שוכר

1/3 כוס שמן (אפשר גם שמן קוקוס נוזלי)

1/3 כוס מים

קורט מלח

למרנג:

1/2 כוס מי חומוס קרים

3/4 כוס סוכר

חבילת (80 גרם) אינסטנט פודינג

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הבצק: מכינים את הבצק: בקערה מערבבים את כל החומרים מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים.

מכינים את המרנג: בקערת מיקסר מקציפים את מי החומוס במשך 5 דקות עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות עד שכל הסוכר נטמע ומתמוסס. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים לערבב מעט עד שהוא נטמע.

מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק למלבן דק ורחב. מורחים את המרנג ומגלגלים בעדינות. חותכים את הגליל שנוצר לנו כך שנקבל שבלולים שמנמנים. מניחים בצורה מרווחת את השבלולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשצידם השבלולי ( 🙂 כלומר הצד שבו נראית הספירלה) כלפי מעלה. אופים כ-30-25 דקות עד להזהבה של הבצק.

שימו לב שזמן האפייה ישתנה אם חתכתם שבלולים עבים או דקים. המטרה היא שהבצק יקבל צבע זהוב ויפה והמרנג יתייבש ויתקבל מעטה לבנבן ומעט קשיח.