קרקרים מתקתקים של גרעינים וזרעים
המתכון הזה הוא המתכון המושלם למי שנמנע מסוכר מעובד, גלוטן, ביצים ומוצרי חלב (כמובן), ובכלל הוא מאוד פשוט להכנה ומייצר תבנית מלאה בקרקרים טעימים להפליא וממכרים להפליא (תיזהרו!).
נראה לי שלשוחרי הבריאות יהיו דבר או שניים חיוביים לומר עליהם כי כל הגרעינים והזרעים מלאים בדברים טובים ובריאים, וכאן הם ממש מככבים. אז הנה עוד סיבה טובה להכין אותם.
אני בחרתי בתערובת של גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, זרעי פשתן ושומשום, אבל בהחלט אפשר לבחור רק אחד מהם או חלק מהם או אפילו להוסיף אגוזים קצוצים או שקדים. אפשר גם להחליף את המייפל בסילאן, אבל קחו בחשבון שלסילאן יש טעם וצבע דומיננטיים, כך שהקרקרים יהיו כהים יותר ובעלי טעם מודגש יותר.
קרקרים מתקתקים של גרעינים וזרעים
רכיבים:
3/4 כוס גרעיני דלעת
3/4 כוס גרעיני חמנייה
3/4 כוס זרעי פשתן
3/4 כוס שומשום
1/4 כוס מייפל טבעי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים את כל הזרעים והגרעינים ומוסיפים את המייפל.
מערבבים היטב עד שכל התערובת רטובה ואחידה.
משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בצורה אחידה לשכבה אחידה כמה שיותר.
אופים 30-25 דקות עד שהכול זהוב.
מצננים לגמרי.
מנתקים בעדינות מנייר האפייה ושוברים לחתיכות לא קטנות מדי.
תיהנו 🙂