קרם ברולה טבעוני
קרם ברולה – אני לא מכירה הרבה אנשים שיסרבו לו.
יש משהו בשילוב בין קרמיות העדינה שבו לקרמל המתפצפץ מלמעלה שפשוט הופך את הקינוח הזה לכזה שאי אפשר לוותר עליו, גם בסוף ארוחה דשנה.
שלא כמו קרם ברולה רגיל, קרם הברולה הטבעוני לא עובר אפייה, אלא רק בישול וקירור. וכן כמו קרם ברולה רגיל, זורים מלמעלה שכבה של סוכר ושורפים אותה עד שמתקבל מעטה קרמלי. טעים!
חומרים:
פחית קרם קוקוס
4 כפות אבקת סוכר
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
5 כפות סוכר דמררה
אופן הכנה:
בסיר בינוני שמים את כל החומרים מלבד סוכר הדמררה ומערבבים טוב-טוב בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ואין גושים.
על אש בינונית מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.
אחרי הרתיחה ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה (סמיכות מעדן חלב).
חשוב לערבב כל הזמן, אחרת התערובת תישרף וזה לא כיף בכלל.
מורידים מהאש וישר יוצקים לכלים אישיים.
לי זה הספיק לחמישה כלים קטנים.
מכניסים למקרר לשעה לפחות.
אחרי הקירור זורים ככף סוכר דמררה על הקרם בכל אחד מהכלים ושורפים בעזרת ברנר או מכניסים לתנור לכמה דקות עד שהסוכר מתקרמל (יש למקם את התבנית בחלק העליון של התנור.