עוגת בננה ואגוזי מלך טבעונית
בואו נדבר רגע על עוגות בחושות, טוב? לא מוצא חן בעיניי שמפחיתים בערכן, חושבים שכל עוגה בחושה היא נחותה, מכנים אותן "עוגות הבית" בזלזול. ובכלל לא מבינים שעוגה בחושה טובה יכולה להיות טובה יותר מכל עוגת מוס מפונפנת. כי לפעמים צריך חתיכה טובה של עוגה ליד הקפה, לא מתוקה מדי, לא דחוסה מדי, אבל כזאת שכשאתה נוגס בה אתה מרגיש שאכלת משהו, כזאת שאפשר להסתפק בה כארוחת בוקר קלילה – זאת עוגה בחושה טובה לטעמי.
פלוס נוסף וגדול מאוד מאוד הוא שהן מצריכות מינימום מאמץ ומינימום כלים לשטיפה, בניגוד לעוגות מסובכות להכנה שממלאות את הכיור בהררי הררים של כלים, קערות וכפיות, כפות ולקקנים. אני לוקחת את העסקה הזאת בשתי ידיים:
טעים – כן!
פשוט – כן!
לא מלכלך הרבה כלים – כן!
קניתי!
אז אחרי ההקדמה הארוכה הזאת על עוגות בחושות באופן כללי, אני רוצה לספר לכן על העוגה שלכבודה נכתב הפוסט – עוגת בננות ואגוזי מלך טבעונית. העוגה הזאת היא עוגת הבית שלי (ואני אומרת את זה לא בזלזול אלא בהערכה רבה, מבחינתי צריך לפרוש לה את השטיח האדום). היא כל כך טעימה ונימוחה, ועם זאת משביעה ולא מתוקה מדי – פשוט מושלמת. היא מעולה לניצול בננות שהזדקנו להן או סתם כאלה שלא מתחשק לנו עליהן, וחשוב מכול: פשוטה כל כך להכנה שזה מצחיק, פשוט לערבב הכול יחד ולאפות.
אז באהבה גדולה אני מוסרת לכם את המתכון לעוגתי אהובתי. שמרו עליו טוב-טוב ואפו אותה הרבה. תיהנו!
עוגת בננות ואגוזי מלך טבעונית
חומרים:
3 בננות
3/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2 חופנים אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מועכים את הבננות בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה. מוסיפים שמן, סוכר, קינמון ווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים רק לפיזור אחיד.
אופים 40-30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
בתיאבון!