הסתיו אמור כבר להגיע, אבל הימים עדיין חמים. סימן קטנטן לבואו הוא בכך שהערבים התחילו להיות קרירים מעט. אחרי יום ארוך כשהשמש יוקדת נחמד פתאום להרגיש משב רוח קריר ומרענן. ולא פחות מכך, נחמד שאפשר לעבור למצב צבירה סגרירי – תה ועוגיות!

אז הנה מתכון לעוגיות שלאכול אותן בלי לטבול אותן בתה זאת התנהגות שגובלת בפשע. ביסקוטי הן עוגיות קשות, מתוקות רק מעט. התה מרכך אותן מעט ונותן להן ממתיקותו.

העוגיות נפלאות כמו שהן, אבל אפשר להחליף את השקדים באגוזים (לוז או מקדמיה יהיו נפלאים). אפשר גם לחזק בפירות יבשים (הייתי הולכת על חמוציות {טוב, חמוציות הן תמיד הבחירה הראשונה שלי כשמדובר בפירות יבשים}) או להוסיף גרידת לימון או תפוז להוספת ארומה הדרית.

עוגיות ביסקוטי טבעוניות

חומרים:

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס רסק תפוחים

1/8 כוס שמן זית

1/8 כוס (30 גרם) נטורינה

1 כוס שקדים קצוצים גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית.

ממסים את הנטורינה ומערבבים עם השמן ורסק התפוחים.

מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומוסיפים גם את השקדים.

מערבבים היטב עד לקבלת בצק (בהתחלה בעזרת כף עץ ולאחר מכן בידיים).

על תבנית מרופדת בנייר אפייה יוצרים גליל ומועכים אותו מעט.

אופים 20 דקות עד להזהבה קלה מאוד.

מוצאים ומצננים כ-10 דקות.

פורסים לפרוסות דקות ומסדרים אותן בתבנית זו לצד זו.

אופים כ-20 דקות או עד הזהבה יפה.