איכשהו התאספו לי הרבה שאריות לחם. טוסיקים של כיכרות (כן, אני קוראת לקצה של הלחם טוסיק ולא נשיקה. הידעתם? יש אפילו כאלה שקוראים לו לשיקה, אבל זה כבר סיפור אחר), פרוסות שכבר לא במיטבן ואפילו כמה פרוסות עוגה בחושה שידעו ימים טובים יותר.

אז במקום לזרוק הכול החלטתי לחזור אל אחד המתכונים הפשוטים והוורסטיליים ביותר שיש. מתכון פשוט-פשוט, שמייצר קינוח מפנק ומנחם. יכול להיות שהוא מתאים יותר לימי החורף, אבל נזכרתי בו עכשיו, אז אין מה לעשות 🙂

הכמויות במתכון לא מחייבות, אם יש לכם קצת פחות או יותר לחם, זה גם יעבוד, פשוט צריך לשחק עם כמויות הנוזלים. ואם יש יותר מדי נוזלים, עוד זמן בתנור יעשה את העבודה.

אז בלי עוד מילים מיותרות הנה המתכון:

פודינג לחם טבעוני

מרכיבים:

3 כוסות קוביות לחם (אפשר להשתמש בכמה סוגי לחם, עוגה ומאפים שעבר זמנם)

1 כוס חלב קוקוס

1.5 כוסות חלב סויה

0.5 כוס סוכר (לן או חום)

4 כפות מייפל טבעי

כפית תמצית וניל

קורט מלח

קורט קינמון

0.5 כוס שוקולד צ'יפס (או כל תוספת אחרת שאוהבים: פקאנים, שקדים, אגוזי לוז, בוטנים – קצוצים גס, פירות יבשים, קוביות פרי שאוהבים)

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים מלבד קוביות הלחם והשוקולד צ'יפס.

מוסיפים את קוביות הלחם ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים.

מניחים לכמה דקות כדי שהלחם יספוג את הנוזלים.

מעבירים לתבנית גדולה ואופים כ-45-30 שעה עד שהחלק העליון מזהיב.