עוגת צ'אי טבעונית
אוהבים צ'אי?
לשתות בוודאי, אבל לאכול?
אז הנה מתכון לעוגת צ'אי משופעת תבלינים.
בתחילה מכינים צ'אי על בסיס חלב סויה, ועם החלב המתובל הזה מכינים בלילת עוגה.
כדי שהעוגה תהיה ארומתית מאוד מוסיפים גם שלל תבלינים: קינמון, ג'ינג'ר, הל, ציפורן ואפילו מעט פלפל שחור, וכך היא יוצאת מתובלת מיוחד.
אל תוותרו על הזיגוג, הוא מקפיץ את העוגה.
ממליצה לאכול את העוגה מעט חמימה לצד כוס משקה חם (זה יכול בהחלט להיות צ'אי – כי אם כבר אז כבר ;)).
עוגת צ'אי טבעונית
חומרים:
2/3 1 כוסות חלב סויה
2 שקיקי צ'אי
1/3 כוס שמן
גביע יוגורט טבעוני
2 כפיות תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
3/4 כוסות סוכר
2 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר
1/4 כפית הל
1/4 כפית ציפורן
1/8 כפית פלפל שחור
כוס אבקת סוכר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה.
כשהוא רותח מורידים את הסיר מהאש ומניחים את שקיקי התה בפנים.
מערבבים ומניחים בצד 5 דקות.
בינתיים מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הקורונפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה, המלח והתבלינים.
בקערה נוספת שמים את השמן והיוגורט.
מוציאים את שקיקי התה מהחלב.
מודדים 1/4 1 חלב ומוסיפים לקערת של השמן והיוגורט.
את שארית החלב שומרים לזיגוג.
מערבבים את החומרים הרטובים היטב ומוסיפים ליבשים.
יוצקים לתבנית משומנת (אינגליש קייק או תבנית עגולה עם חור).
אופים 50-40 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
מקררים 10 דקות והופכים בעדינות על צלחת.
בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר עם 2 כפות מהחלב המתובל שנותר.
יוצקים את הזיגוג על העוגה.