גזר בעוגה? אני אומרת כן!

ובעצם למה לא?

גזר זה טעים ומתוק סתם ככה, ובעוגה הוא פשוט מככב.

מהמתכון הזה מתקבלת עוגה עסיסית ורכה, קלילה ונימוחה.

אז בלי מילים מיותרות – קדימה לעבודה 🙂

 

עוגת גזר טבעונית

מרכיבים:

1/2 כוס מים

2/3 כוס שמן קנולה

כף חומץ

כוס סוכר

כפית קינמון

1/2 כפית הל

1/2 כפית ג'ינג'ר

קורט מלח

כפית מלח

1/4 1 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

2 גזרים גדולים מגוררים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

מערבבים היטב בעזרת מטרפה את השמן, המים, התבלינים, החומץ, המלח, הווניל והסוכר.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הגזרים (אם בחרתם להוסיף תוספת כלשהי – זה הזמן) ומערבבים לפיזור.

יוצקים לתבנית ואופים 40-30 עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

מקררים לגמרי לפני שפורסים.

תיהנו 🙂