עוגיות פאי תפוחים
לאחרונה אני בתקופה של עוגיות. מתחשק לי להכין ולאכול עוגיות, ואני כל הזמן מחפשת מתכונים מעניינים.
והנה נתקלתי במתכון המעניין הזה. מתכון לעוגיות פאי תפוחים.
לא, הכוונה לא לטארטלטים קטנים של תפוחים, אלא לעוגיות שטעמן של פאי תפוחים.
יש בהן קוביות קטנטנות של תפוחים ותבלינים שנותנים להם ארומה משגעת, המרקם שלהן כיפי מאוד, קריספי כזה, והן ממכרות – זהירות!
עוגיות פאי תפוחים
מרכיבים:
1/2 כוס (100 גרם) חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
כוס סוכר חום
כף זרעי פשתן טחונים + 3 כפות מים
כפית תמצית וניל
1/2 כוס תפוח חתוך לקוביות קטנות מאוד
1/4 1 כוסות קמח
קורט מלח
2 כפיות סודה לשתייה
לציפוי:
3 כפיות סוכר
כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מערבבים את גרעיני הפשתן הטחונים עם המים ומניחים בצד ל-10 דקות.
במיקסר מקציפים את החמאה הטבעונית עם הסוכר כ-2 דקות עד שהתערובת רכה ואחידה.
מוסיפים את תערובת הפשתן, הווניל והתפוחים ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מיערבבים את חומרי הציפוי.
יוצרים כדורים בגודל כדורי פלאפל קטנים ומגלגלים בציפוי.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים גדולים מאוד (כ-6 עוגיות בתבנית) כי העוגיות מתפרשות.
אופים כ-12 דקות עד להזהבה.
מקררים לגמרי לפני שמנתקים את העוגיות מהתבנית.