מאפינס דובדבנים ושוקולד צ'יפס
עונת הדובדבנים עדיין כאן, וזה זמן מצוין לשלב אותם במאפים.
הפעם החלטתי להכין מאפינס חמודים לתחילת השבוע, ובהם דובדבנים ושוקולד צ'יפס (שילוב של דובדבנים ושוקולד הוא שילוב מעולה!).
אז כן, צריך לגלען את הדובדבנים אחד-אחד, אבל המאפינס האלה לגמרי שווים את המאמץ.
אם אתם קצת מתעצלים או אם לא מצאתם דובדבנים, תמיד אפשר לקנות דובדבנים קפואים, להפשיר ולנקז נוזלים. רק שימו לב שהדובדבנים הקפואים נוטים להשאיר צבע – לא שזה לא טוב, אבל זה משהו לזכור.
אפשר תמיד להחליף את התוספות במשהו אחר, אגוזים למשל יעבדו פה מעולה, גם פירות אחרים (קוביות תפוח, אגס או שזיף למשל).
מאפינס דובדבנים ושוקולד צ'יפס
חומרים:
3/4 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/4 1 כוסות חלב סויה
2 כפיות חומץ
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
100 גרם דובדבנים מגולענים
100 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר ומלח.
מוסיפים את החלב, השמן, החומץ והווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הדובדבנים והשוקולד צ'יפס ומערבבים קלות רק עד פיזור אחיד.
יוצקים לתבנית מאפינס ואופים כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש או עם פירורים לחים.
בתיאבון 🙂