טארט תפוחים וריבה טבעוני
אי פעם תהיתם מה ההבדל בין טארט לפאי?
ובכן טארט הוא קלתית בצק ממולאת במלית כלשהי, ואילו פאי הוא קלתית בצק ממולאת במלית כלשהי שמעליה יש עוד שכבת בצק. שכבת הבצק יכולה להיות מלאה, כלומר לכסות לגמרי את המלית (כמו בפאי תפוחים קלאסי), או שהיא יכולה לכסות אותו בצורה חלקית, נגיד בצורת פסים שתי וערב של בצק שמסודרים על המלית או בצורת פירורי בצק (שטרויזל או קראמבל) שמפוזרים מלמעלה.
אז אחרי שהבנו את ההבדל אני רוצה לספר לכם על הטארט הנפלא הזה. הוא מצוין לניצול שאריות ריבה (אפשר להשתמש פה בכל ריבה או קונפיטורה שתרצו). אפשר להשתמש בו בכל סוג תפוחים שאתם אוהבים ואפשר גם לשלב, הכול הולך!
יחסית לטארטים הוא לא דורש המון עבודה, ומי שמתעצל ממש לא חייב לסדר את התפוחים בצורת מניפה, אפשר לפזר אותם ביד חופשית, וגם אז הטארט יהיה מהמם. אז קדימה, בלי מילים מיותרות, בואו נתחיל בעבודה.
טארט תפוחים וריבה טבעוני
חומרים לבצק:
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים רותחים
2 כפות סוכר חום
1/4 1 כוסות קמח
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
חומרים למלית:
4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
1 כפית קינמון
1 כף סוכר חום
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס ריבה (איזה שאוהבים, אני השתמשתי בריבת תות)
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את השמן, המים והסוכר. מוסיפים בבת אחת את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בנייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 7 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
בינתיים מכינים את המלית: במחבת נון סטיק מאדים על אש בינונית את פרוסות התפוחים עם הקינמון והסוכר עד ריכוך. מורידים מהאש ומוסיפים וניל. מניחים בצד לקירור.
על קלתית הבצק החצי אפויה מורחים את הריבה בשכבה אחידה ומעליה מסדרים את התפוחים בצורת מניפה כמו בתמונה, רק חשוב להיזהר כי התבנית עוד חמה (אפשר לפזר את התפוחים ביד חופשית). אופים עוד כ-25 דקות עד שהקלתית שחומה ואפויה היטב והתפוחים זהובים.
הערות:
· כמות הסוכר במתכון מינימלית מאוד. מי שאוהב את הקינוחים שלו מתוקים יותר יכול לשנות את כמות הסוכר במלית ל-3/4-1/2 כוס.
· אם נשאר בצק מהקלתית, אפשר לערבבו עם 2 כפות קמח ולפורר בעזרת האצבעות מעל מלית התפוחים לפני האפייה השנייה. כך יתקבל מראה כפרי יותר.