בכל מתכון שיש בו פרג כתוב שהעולם נחלק לאוהבי פרג ולשונאי פרג (קצת כמו כוסברה, חצילים וטופו), וזה נכון מאוד.

מי שאוהב פרג – ממש ממש אוהב פרג. ומי שלא אוהב – שונא אותו מאוד (יש אפילו שאומרים שהוא שוקולד מזויף).

בכל אופן, אני מאוהבי הפרג. כי כשהוא טרי, הוא פשוט נפלא ועשיר והמאפים איתו כל כך מפנקים. אחת המטרות שלי בחיים היא להמיר שונאי פרג לאוהבי פרג.

דרך אחת לעשות זאת היא להכין להם את הטארט הזה.

הטארט הזה נפלא פשוט. יש בו פרג (שכמו שכבר הבנו, אני אוהבת מאוד) וחלבה (שקשה מאוד לא לאהוב).

אז קדימה, הכינו אותו לקרוביכם ותראו איך הם מצטרפים לקבוצת אוהבי הפרג.

טארט פרג וחלבה טבעוני

חומרים:

לבצק:

20 גרם שמן קוקוס

70 גרם שמן קנולה

70 גרם אבקת סוכר

70 גרם רסק תפוחים לא ממותק

280 גרם קמח

קורט מלח

מלית:

100 גרם חמאה טבעונית קרה

140 גרם סוכר

50 גרם רסק תפוחים לא ממותק

2 כפות קורנפלור

1/2 1 כוסות פרג טחון דק

כף תמצית וניל

גרידה ומיץ מלימון אחד

150 גרם חלבה וניל חתוכה לקוביות קטנות

אופן הכנה:

לבצק: לטרוף את השמנים ואבקת הסוכר היטב. להוסיף את רסק התפוחים ולטרוף שוב.

להוסיף קמח ומלח, לערבב וליצור כדור בצק. לשטח מעט, לעטוף בנייר נצמד ולשים במקרר לשעה.

אחרי כשעה לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי סנטימטר ולהעביר לתבנית טארט.

לשים במקפיא בזמן הכנת המלית.

למלית:

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לערבב את החמאה הטבעונית עם הסוכר עד שהתערובת אחידה.

להוסיף את רסק התפוחים ולערבב שוב.

להוסיף את הקורנפלור, הפרג, הווניל, המיץ והגרידה ולערבב עד שהתערובת אחידה.

על הקלתית לפזר קוביות חלבה ומעל לצקת את המלית וליישר.

לאפות 40-30 דקות. לקרר ולפזר אבקת סוכר לקישוט.