חלב שקדים ועוגיות שקדים
אני רוצה לגלות לכם סוד קטן. מבטיחים לא לגלות לאף אחד? טוב, הנה זה בא: חלב השקדים שמוכרים בסופרים הוא לא ממש חלב שקדים. זהו, אמרתי את זה. זה לא שאין בו שקדים, יש, אבל ממש ממש מעט. והטעם שלו לא מתקרב בכלל לטעם של חלב שקדים שמכינים בבית, נשבעת. אני יודעת, אני יודעת, זה נשמע מסובך להכין חלב שקדים ולמי בכלל יש כוח? אבל תאמינו לי, זה שווה כל רגע, ובעצם ההכנה בכלל לא קשה או מסובכת, רק צריך להצטייד בשני דברים חשובים: 1. בלנדר טוב; 2. בד לסינון. ומה הכוונה בבד לסינון? כל בד צפוף יחסית שיסנן לנו את הנוזל מהחלקים המוצקים (שנקראים פולפה). זה יכול להיות בד חיתול, בד טטרה (שמוכרים בחנויות המתמחות), בד להכנת גבינות, מגבת מטבח דקה או אפילו מטלית רב פעמית (הלבנות הדקות יחסית). וההכנה ממש פשוטה: משרים שקדים, טוחנים אותם עם תמר, מים וקורט מלח, מסננים ומעבירים לבקבוק. אמרתי לכם שזה לא קשה 🙂
ומה עושים בכל שאריות השקדים שבבד? הרי חבל לזרוק, לא? התשובה הראשונה והטובה ביותר תמיד היא: עוגיות! אבל אפשר גם ליבש אותן בתנור ולהוסיף לגרנולה או להוסיף לקציצות במקום פירורי לחם או קמח.
אז הנה המתכונים גם של חלב השקדים וגם של העוגיות. תיהנו לכם!