חלב שקדים

אני רוצה לגלות לכם סוד קטן. מבטיחים לא לגלות לאף אחד? טוב, הנה זה בא: חלב השקדים שמוכרים בסופרים הוא לא ממש חלב שקדים. זהו, אמרתי את זה. זה לא שאין בו שקדים, יש, אבל ממש ממש מעט. והטעם שלו לא מתקרב בכלל לטעם של חלב שקדים שמכינים בבית, נשבעת. אני יודעת, אני יודעת, זה נשמע מסובך להכין חלב שקדים ולמי בכלל יש כוח? אבל תאמינו לי, זה שווה כל רגע, ובעצם ההכנה בכלל לא קשה או מסובכת, רק צריך להצטייד בשני דברים חשובים: 1. בלנדר טוב; 2. בד לסינון. ומה הכוונה בבד לסינון? כל בד צפוף יחסית שיסנן לנו את הנוזל מהחלקים המוצקים (שנקראים פולפה). זה יכול להיות בד חיתול, בד טטרה (שמוכרים בחנויות המתמחות), בד להכנת גבינות, מגבת מטבח דקה או אפילו מטלית רב פעמית (הלבנות הדקות יחסית). וההכנה ממש פשוטה: משרים שקדים, טוחנים אותם עם תמר, מים וקורט מלח, מסננים ומעבירים לבקבוק. אמרתי לכם שזה לא קשה 🙂

ומה עושים בכל שאריות השקדים שבבד? הרי חבל לזרוק, לא? התשובה הראשונה והטובה ביותר תמיד היא: עוגיות! אבל אפשר גם ליבש אותן בתנור ולהוסיף לגרנולה או להוסיף לקציצות במקום פירורי לחם או קמח.

אז הנה המתכונים גם של חלב השקדים וגם של העוגיות. תיהנו לכם!

חלב שקדים
חומרים:
1 כוס שקדים
4 כוסות מים
1 תמר מג'הול
קורט מלח
אופן הכנה:
משרים את השקדים למשך לילה במקרר. מסננים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים טוב-טוב. בקערה רחבה פורשים בד לסינון ויוצקים עליה את הנוזל. סוחטים כמה שאפשר עד שבתוך הבד נותרות רק שאריות השקדים. את הנוזל – חלב השקדים שהכנתם ממש בעצמכם! – מעבירים לבקבוק זכוכית ושומרים במקרר.
הערות:
– אפשר להגדיל או להקטין את כמות המים והתנאים לפי טעמכם.
– מניסיוני עדיף לסיים בתוך יומיים-שלושה.
– את השקדים אפשר להחליף בכל אגוז אחר שמתחשק.
עוגיות שקדים
חומרים:
שאריות שקדים מהכנת חלב שקדים
6 כפות מייפל
1 כף שמן קוקוס
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מוסיפים לשאריות השקדים את המייפל ושמן הקוקוס. יוצרים כדורים ומסדרים אותם על נייר האפייה. אופים כ-20 דקות.