הגרנולה הטעימה בעולם
כבר זמן מה שאני מחפשת את הגרנולה המושלמת. ניסיתי אינספור מתכונים עד שהגעתי סוף סוף למתכון המושלם הזה. הוא ממש פשוט להכנה (הדבר הקשה ביותר שיש לעשות בו הוא לקצוץ פקאנים…) ומייצר גרנולה שאי אפשר לעמוד בפניה.
הגרנולה הזאת כל כך מוצלחת שאני מכינה אותה בערך פעם בשבוע. ומרוב שאני מכינה אותה לעיתים תדירות כל כך אני כבר זוכרת את המתכון בעל פה.
כמו כל גרנולה, אפשר לשחק עם האגוזים, הזרעים והפירות היבשים, אבל אני לא ממליצה. איכשהו התמהיל הספציפי הזה הוא מה שיוצר את הטעם המושלם שלה.
אני ממליצה לאכול אותה עם יוגורט טבעוני, פרי חתוך וזרזיף מייפל – ארוחת בוקר שאין כמוה.
אז חממו תנורים, ובעוד פחות מחצי שעה תהיה לכם גרנולה של מלכים.
הגרנולה הטעימה בעולם
רכיבים:
3 כוסות שיבולת שועל דקה
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
2 כפות שומשום
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס שמן קנולה
3 כפות סירופ מייפל אמיתי
כף טחינה גולמית
כפית תמצית וניל אמיתית
3/4 כוס חמוציות מיובשות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, אגוזים, זרעים, גרעינים וקינמון.
מוסיפים שמן, מייפל, טחינה גולמית ווניל ומערבבים עד שכל התערובת רטובה.
פורשים נייר אפייה על תבנית תנור ומשטחים עליו את התערובת בצורה אחידה פחות או יותר.
אופים 20 דקות ומצננים מעט.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
בתיאבון!