ברוּקיז טבעוניים
ברוקיז. מה, לא שמעתם עליהם?
אז אספר לכם בדיוק מה משמעות השם ובעצם גם ממה הם מורכבים.
ברוקיז זה שילוב של המילה בראוניז והמילה קוקיז (במקרה זה עוגיות שוקולד צ'יפס), בראוניז + קוקיז = ברוקיז.
וכמו שמרמז שמם, הם מורכבים משכבת בראוניז עשירה ומעליה עוגיית שוקולד צ'יפס. תודו שזה נשמע טוב!
כי למה להסתפק במתוק אחד, אם אפשר לשלב שניים 🙂
ברוקיז
לבראוניז:
200 גר' סוכר
10 גר' סוכר וניל
50 גר' קקאו
200 גר' קמח
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' רסק תפוחים לא ממותק
100 גר' שמן
200 גר' חלב סויה
לקוקיז:
200 גר' קמח
80 גר' סוכר
125 גר' חמאה טבעונית, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כפית אבקת אפייה
70 גר' רסק תפוחים
75 גר' שוקולד צ'יפס
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לבראוניז: לערבב את כל החומרים היבשים: סוכר, סוכר וניל, קקאו וקמח.
להמס את השוקולד המריר במיקרוגל.
להוסיף את השוקולד המומס, רסק התפוחים, חלב הסויה והשמן.
לערבב היטב.
לצקת ת התערובת לתבנית (אני השתמשתי בתבנית של 20 ס"מ על 20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה וליישר.
לקוקיז: לערבב החומרים בעזרת מעבד מזון.
לשטח על תערובת הבראוניז.
לאפות 30 דקות.
לכבות את התנור ולהשאיר את הברוקיז בפנים למשך 30 דקות נוספות.