קוביות לימון טבעוניות

אין כמו שילוב של חמוץ ומתוק בקינוח אחד. והפעם קוביות לימון מטריפות. אז כל פעם שמגיעה לידיי כמות יפה של לימונים (למשל כשאני הולכת לסופר לקנות אותם במיוחד :)), אני מכינה את הקוביות האלה ואז מתענגת על המתיקות המעולה הזאת.
המתכון הזה לא קשה להכנה. יש בו שני שלבים, שכל אחד מהם פשוט למדי. אז קדימה לעבודה 🙂
מצרכים:
3/4 כוס חמאה טבעונית מומסת
1/4 כוס + 2 כפות סוכר
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
3/4 כוס מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
1/2 1 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות חלב קוקוס
6 כפות שטוחות קורנפלור
קורט כורכום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה בינונית מערבבים סוכר, חמאה ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק.
משטחים את הבצק בתבנית 20X20 מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-1/4 שעה עד שהקצוות מעט מזהיבות.
בסיר קטן שמים את מיץ הלימון, הגרידה, הסוכר, חלב הקוקוס, הקורנפלור והכורכום.
מערבבים היטב עד להמסת הקורנפלור.
מביאים את התערובת לרתיחה על אש ומערבבים במטרפה כל הזמן. ממשיים לבשל עד שהתערובת מבעבעת מעט ומסמיכה.
יוצקים את תערובת הלימון על הבצק, משטחים בעזרת מרית.
אופים 1/2 שעה. התערובת תבעבע – זה בסדר.
מקררים 1/2 שעה ואז מכניסים למקרר לכשעתיים.
לאחר הקירור חותכים ל-16 קוביות.