לאחרונה אני בתקופה של פרג. בא לי להכין איתו כל מיני סוגי מאפים.

טארט פרג וחלבה כבר הכנתי, ועכשיו תורה של עוגת פרג בחושה וטובה, קלאסית, מתאימה לקפה ולא עושה מעצמה סיפור גדול.

היא טעימה ממש וחוסלה אצלנו בצ'יק.

עוגת פרג טבעונית

רכיבים:

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר

2 כפיות סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כוס מים

1/2 כוס שמן זית

כפית תמצית וניל או שקדים

2 כפות מיץ לימון

גרידה מלימון שלם

4 כפות פרג טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-185 מעלות.

מערבבים את הקמח, הסוכרים, הסודה והמלח.

מוסיפים את המים, השמן, התמצית, הלימון (מיץ וגרידה) ומערבבים.

מוסיפים את הפרג ומערבבים לפיזור.

יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים כשעה עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.