עוגיות שיבולת שועל וקרמל טבעוניות ללא אפייה
מכירים את זה שהתנור גדוש מאפים, אבל עדיין יש רצון להכין עוד משהו? לא? זאת רק אני?
טוב, אז לפני כמה ימים זה בדיוק מה שקרה לי. אחרי יום מלא אפייה, כשהתנור עוד עובד במלוא המרץ, נותרתי חסרת מעש. לא סתם חסרת מעש – חסרת מעש ובעלת רצון עז להכין עוד משהו.
מה עושים? התנור הרי מלא.
אולי טראפלס? לא בא לי שוקולד.
אולי גלידה? כבר קר.
כדורי אנרגיה? יש במקרר.
ואז זה הכה בי! נזכרתי במתכון המיוחד הזה של עוגיות ללא אפייה. עוגיות מופלאות וטעימות. תלוליות קטנות של אושר מתקתק ועדין שעשויות בעיקר משיבולת שועל וקרמל.
בתערובת יש מעט חמאת בוטנים, והיא מורגשת בטעם. בהחלט אפשר להחליף בחמאת שקדים, קשיו, לוז או אפילו טחינה. כל אחת מהן תשפיע קצת אחרת על הטעם.
שימו לב למדוד במדויק את זמן הבישול של הקרמל. כמה שניות לכאן או לכאן (בעיקר לכאן, כלומר יותר מדי) ישפיעו על הצמיגיות שלו ובכך על היכולת שלו להדביק את שאר החומרים.
מה שנפלא בהן הוא שחוץ מהיותן טבעוניות וללא גלוטן, אם משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן הן אפילו בלי גלוטן!
עוגיות שיבולת שועל וקרמל טבעוניות ללא אפייה
רכיבים:
1/2 1 כוסות שיבולת שועל דקה
1/4 כוס חמאת בוטנים
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כוס (50 גרם) חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס מים
אופן הכנה:
מרפדים משטח (תבנית או קרש חיתוך גדול) בנייר אפייה.
בקערה גדולה שמים שיבולת שועל, חמאת בוטנים, וניל ומלח.
בסיר קטן שמים סוכר חום, מים וחמאה טבעונית.
ממסים את החמאה והסוכר על אש קטנה תוך כדי ערבוב.
מביאים לרתיחה עדינה (מופיעות בועות זעירות בשולי הסיר) ומודדים (עם טיימר!) 1/2 2 דקות של בישול. התערובת מבעבעת וזה בסדר. חשוב לא לערבב בשלב זה.
אחרי 1/2 2 דקות יוצקים את תערובת הקרמל על המרכיבים בקערה ומערבבים בזריזות.
בעזרת כף (אני השתמשתי בכף גלידה) יוצקים תלוליות שוות בגודלן פחות או יותר על גבי המשטח שהכנו.
חשוב לעבוד מהר כי התערובת מתייצבת במהירות.
*** אפשר גם לאפות את העוגיות. הן משתטחות ומתקבלים רקיקים מתקתקים ונפלאים.